Salihli Ziraat Odası

Salihli Ziraat Odası > Başkanımız

Başkanımız

BAŞKAN CEM YALVAÇ’IN ÖZGEÇMİŞİ

1970 yılında Manisa’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Salihli’de yaptım. Dokuz Eylül Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum.1995 yılında mezun oldum.

Üniversiteden mezun olduktan sonra herhangi bir şekilde devlet memurluğunu düşünmedim. Ardından Atasay bayiliğimizi açtık. 2006-2007 yıllarında kardeşimle beraber Cenk Tarım adı altında zirai ilaç-gübre-tohum bayiliğimizi devreye soktuk. Şirketimizin ikinci ana işi o oldu.

2006’dan 2014 yılına kadar İlçe Başkan Yardımcılığı, İlçe Sekreterliği, Saymanlık görevinde bulundum. 2014 yılında yerel seçimlerde ön sıra, ön seçimle yapılan meclis seçiminde 1.sırada CHP’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. Büyükşehir Belediyesi’nde Plan Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma Komisyonu’nda ve Encümen’de bulundum.

Bu süre içerisinde Salihli’de şu an öğrenci sayısı 1000 olan Fen Bilimleri Koleji’nin kurucu ortağıyım. Çünkü ben emekli öğretmen çocuğuyum. Dedem Köy Enstitüsü mezunu. Eşim öğretmen, kuzenlerim öğretmen. Eğitime ve okula karşı ilgimiz apayrı. Kazanç düşüncesinde değil en uygun fiyatla öğrencilerimiz en iyi eğitimi alsın diye kurucu ortaklık yaptım.

2014 yılından,2019 yılı 4 Şubata kadar Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğim devam etti. 4 şubatta aday olduğum Salihli Ziraat Odası Başkanlığı’nı kazandım. 4 Şubattaki seçimi kazanmamın ardından 7-8 Şubat’ta mazbatamı alarak görevime başladım. Tek amacımız çiftçimize  en iyi şekilde hizmet edebilmektir.